«جمهوری اسلامی»: بیطرفی ترکیه در وضعیت سوریه مثل انکار آفتاب در روز روشن است| طاعون تروریسم تکفیری ریشه کن نشود، بلای جانمان میشود
رویداد۲۴| روزنامه جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه مساله اصلی در شرایط فعلی سوریه، سرنوشت خاندان اسد نیست؛ بر اهمیت مقابله با تروریسم تکفیری تاکید کرد و نسبت به عواقب رشد آن در منطقه هشدار داد.
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: میزان پیشروی، برخورداری از سلاحهای پیشرفته، نوع سازماندهی و نقشه راهی که از تروریستهای تکفیری در سوریه دیده میشود، بسیار بالاتر از توان یک مجموعه شبهنظامی معمولی است. این ویژگیها نشان میدهند آنچه در حال اتفاق افتادن در سوریه است، یک توطئه گسترده، حسابشده و متکی به پشتوانه بینالمللی برخوردار از سرمایهگذاری همهجانبه است.
برای پی بردن به این پشتوانه و سرمایهگذاری همهجانبه، لازم است چند واقعیت نه چندان پنهان را در نظر بگیریم.
۱- تعداد تروریستهای مهاجم بیش از دهها هزار نفر است. این رقم بزرگ، در یک ظرف زمانی کوتاه نمیتواند در یکجا جمع شده باشد. بنابراین، برنامهریزی برای تهاجم تروریستها در زمان معتنابهی صورت گرفته است.
۲- آموزش اینهمه تروریست به زمان و امکانات زیادی نیاز دارد.
۳- اطلاعات موجود نشان میدهند تروریستهای مهاجم از ملیتهای مختلف هستند بطوری که غلبه با غیرعربها و ملیتهای غیرسوری است.
۴- ورود اینهمه تروریست با این تنوع از کشورهای مختلف غیرهمجوار به جوار مرزی میان ترکیه و سوریه، همراهی همهجانبه و برنامهریزی شده دولت و سازمانهای امنیتی و اطلاعاتی ترکیه با این تهاجم را نشان میدهد.
۵- چنین تجمیع گستردهای قطعاً از چشم سازمانهای اطلاعاتی دولتهای غربی و رژیم صهیونیستی که با دولت ترکیه روابط گستردهای دارند پنهان نبوده است.
۶- تامین هزینههای ورود، آموزش، غذا، لباس و تجهیزات اینهمه تروریست آنهم برای مدت قابل توجه، به همکاری و مشارکت مالی دولتهای متعدد نیاز دارد. علاوه بر تعدادی از کشورهای غربی و رژیم صهیونیستی، از بعضی کشورهای عربی هم به عنوان تامینکنندگان هزینههای این تروریستها نام میبرند.
۷- انکار دولت ترکیه و خود را بیاطلاع و بیطرف جلوه دادن در ماجرای تهاجم تروریستها به حلب و سایر شهرهای سوریه، مثل انکار آفتاب در وسط روز روشن است. تمایل به مطرح شدن در سطح منطقهای و جهانی، کشورگشائی و عشق به احیاء امپراطوری عثمانی از ویژگیهای اردوغان رئیس جمهور ترکیه هستند که میتوانند بخشی از انگیزههای او برای حضور در پشت پرده این تهاجم باشند.
۸- تصمیم مشترک غرب و رژیم صهیونیستی برای حذف بشار اسد و الحاق سوریه به اقمار منطقهای خود، میتواند یکی از اهداف ماجراجوئی کنونی با ابزار قرار دادن تروریستها باشد.
۹- تجزیه سوریه و تحت کنترل قرار دادن بخشهای حساس آن توسط جبهه مشترک غرب، رژیم صهیونیستی و ترکیه با هدف وارد کردن فشار بر جبهه مقاومت نیز میتواند یکی دیگر از اهداف باشد.
۱۰- وقوع این تهاجم به موجودیت و تمامیت ارضی سوریه در زمانی که دولت دمشق به اتحادیه عرب برگشته و روابط مناسبی با کشورهای عربی دارد، از نکات عجیب این واقعه است. عجیبتر اینکه دولتهای عرب هیچ اقدامی برای حمایت از سوریه به عمل نیاوردهاند و فقط به انتشار بیانیهای از اتحادیه عرب اکتفا کردهاند!
وجود تروریستهای تکفیری یک خطر بزرگ برای تمام کشورهای منطقه حتی آن دسته از کشورهائی است که از آنها حمایت میکنند. بنابراین، موضوع اصلی در ماجرای تهاجم اخیر تروریستهای تکفیری این نیست که سوریه دچار چه سرنوشتی میشود و تکلیف خاندان اسد چه خواهد شد. طاعون تروریسم تکفیری، اگر هرچه زودتر ریشهکن نشود، قطعاً بلای جان تمام کشورها و ملتهای منطقه خواهد شد. تجربه نشان داده است که به انتظار قدرتهای جهانی نشستن نهتنها هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد بلکه مشکلات را دوچندان خواهد کرد. تنها راه چاره اینست که دولتهای منطقه با کنار گذاشتن منازعات، به تصمیم مشترکی برای مقابله با این خطر برسند و قاطعانه آن را اجرا کنند. مماشات با این جریان افراطی بهیچوجه جایز نیست. اینبار باید ریشه این غده سرطانی که همتای رژیم صهیونیستی است بطور کامل سوزانده شود.